Petra Pralina boxes.gif

Pralinas historia

Pralinas framgång ligger i tillverkningen av exklusiv, handgjord choklad och konfekt, med hjälp av ingredienser av hög kvalitet. Genom att erbjuda handgjorda och lyxiga, samt anpassade chokladpraliner och konfekt, erbjuder Pralina något för alla smaker. 

 

Tidigare samarbeten inkluderar öppningsevenemanget Lumi skobutik 2014 i Helsingfors. Till detta evenemang önskades skräddarsydda chokladkreationer med temat våra fyra årstiderna. Petra skapade en smakfull choklad för varje årstid.

Ytterligare ett fantastiskt samarbete var tillsammans med Dior Finland för deras lansering av Poison girl parfymen i början av 2016. Denna parfym presenterades som en “Gourmand” doft och Pralina skapade tillsammans med Dior Finland en workshop i konsten att skapa en parallell mellan choklad och provsmakning.

 

Pralina grundades av Petra Rofhök år 2014. Efter att ha börjat som ett intresse och hobby i sin barndom blev Petras dröm genom åren att skapa choklad och godis på heltid. Petra följde sin passion och 2011 började hon studera i den prestigefyllda CFA Livron sur Drôme-skolan för att bli Chocolatier. Efter att ha avklarat en två årig utbildning på bara ett år, tog hon 2012 CAP Chocolatier / Confiseur-examen, vilket gjorde henne till den enda franska kvalificerade Chocolatier i Finland, till kännedom.

 

Rekommendation

”Vi snubblade på Petras choklad av en slump. Vår tisdagslunch krönades av Pralinas-choklad. Vägen till våra hjärtan gick igenom våra magar och vi var tvungna att ta reda på vem som var skaparen bakom dessa himmelska bitar. Vi träffade Petra och var övertygade om att vi hade hittat något som vi ville dela med våra intressegrupper. Något originellt och varaktigt föds när en vision, manuella färdigheter och en fantastisk berättelse möts ”

 

- T-media COO Riku Ruokolahti

Riku_Ruokolahti.jpg